[smartslider3 slider="2"]

چگونه از به سرقت رفتن گوشی تلفن همراه خود جلوگیری کنیم؟

گم شدن گوشی و راه های پیدا کردن آن

این روزها سرقت گوشی به حدی افزایش پیدا کرده که دیگر از شنیدن خبر ربوده شدن تلفن همراه کسی تعجب نمی کنیم. از طرفی قیمت گوشی های هوشمند سر به فلک کشیده و قدرت خرید مردم برای تهیه مجدد یک تلفن همراه ،به شدت کاهش پیدا کرده است.

علاوه بر مسائل مالی، تلفن های همراه مانند صندوقچه اسراری هستند که خلاصه زندگی شخصی ما را در خود جای داده اند. همه ما اطلاعات مهمی مانند عکس ها، پیامک های بانکی، اطلاعات کارت های اعتباری و بسیاری دیگر از موضوعات مهم و محرمانه را در تلفن همراه خود ذخیره می کنیم. در چنین شرایطی اگر گوشی ما دزدیده شود، علاوه بر خسارت مالی، ممکن است به دلیل اطلاعات به سرقت رفته، از جانب فرد سارق مورد سوء استفاده قرار بگیریم.

سارقان پس از دزدیدن گوشی با آن چه می کنند؟

قیمت گران تلفن های همراه، بازار سیاه و خریداران گوشی های دزدی، باعث می شوند سارقین با رؤیای رسیدن به میلیون ها تومان پول دست به سرقت گوشی بزنند. اما سارق از چه راه هایی می تواند گوشی شما را به پول تبدیل کند؟

جلوگیری از سرقت گوشی
برای جلوگیری از سرقت گوشی، سعی کنید که موبایلتان را در موقعیت امنی نگهداری کنید.

برای اینکه بدانیم در چه زمینه هایی بهتر است از گوشی خود در برابر سرقت پیشگیری و محافظت انجام بدهیم، به برخی از کارهایی که سارقین پس از سرقت گوشی انجام می دهند می پردازیم:

سرقت گوشی برای فروش قطعات آن

روشن کردن گوشی، دستکاری روی آن و اتصال گوشی به اینترنت، خطر گرفتار شدن سارق را افزایش می دهد. پس سارقین از انجام این کار خودداری می کنند. در اکثر موارد به خصوص زمانی که سارق نتواند رمز گوشی سرقتی را باز کند، آن را به سرعت و بدون اینکه تلاشی برای هک کردن انجام دهد، فقط برای قطعاتشان می فروشد.

استفاده از اطلاعات حساب بانکی قربانی

گاهی اوقات طمع و وسوسه به دست آوردن پول بیش تر باعث می شود سارق احتیاطش را کنار بگذارد و با روشن کردن گوشی و بررسی آن، تلاش کند به اطلاعات حساب های بانکی فرد دسترسی پیدا کند. این سناریو در درجه اول مربوط به تلفن هایی است که سارق بتواند رمز عبور آن را بشکند. دزدی که گوشی را با صفحه روشن از دست صاحبش ربوده باشد و یا با گوشی بدون رمز مواجه شده باشد و یا بتواند رمز عبور ضعیف گوشی را بشکند، با دسترسی به اطلاعات بانکی که در گوشی ذخیره شده اند، می تواند در چند لحظه مقدار زیادی پول از حساب قربانی را برداشت کند.

سرقت گوشی برای انجام اعمال مجرمانه

اگر سارق به کمک افراد متخصص موفق شود به حساب Google یا Apple ID شما دسترسی پیدا کند، می تواند رمز عبور حساب های شما را تغییر دهد. در نتیجه شما توانایی قفل کردن دستگاه از راه دور را از دست خواهید داد. سارق می تواند گوشی را ریست کند و آن برای مقاصد مجرمانه دیگری که دارد استفاده کند.

استفاده از اطلاعات شخصی برای اخاذی یا فروش آنلاین آن

ممکن است سارق به اسناد مهمی که در تلفن هوشمند خود ذخیره کرده اید دسترسی پیدا کند و با تهدید به حذف یا ارسال آنها برای افراد دیگر، به دنبال اخاذی از شما باشد. سارقان می توانند با کمک یک فرد حرفه ای اطلاعات برنامه Files در آیفون (عمدتاً تمام محتوای iCloud)، کل حافظه تلفن هوشمند اندروید و درایوهای ابری که تلفن شما به آنها دسترسی دارد را کپی و تجزیه و تحلیل کنند.

 علاوه بر آن، سارق می تواند با دسترسی به حساب های شما در فضای مجازی مانند فیس بوک یا اینستاگرام، از دوستان و آشنایان شما تقاضای پول کند. احتمال وقوع این سناریو معمولاً نسبت به سایر موارد کمتر است. چرا که سارق برای عملی کردن آن مجبور است تلفن را روشن نگه دارد و این کار خطر دستگیر شدن او را افزایش می دهد.

راهکارهای جلوگیری از سرقت گوشی یا کاهش صدمات جانبی آن

استفاده از رمز عبور قوی

استفاده از رمز عبور قوی

رمز عبور شما اولین و قوی ترین خط دفاعی گوشی شماست. امروزه استفاده از روش های گذاشتن پسورد از جمله پسوردهای بیومتریک مانند اسکن چهره و اثر انگشت در گوشی های هوشمند، تمایل کاربران برای استفاده از پسوردهای نوشتاری را کاهش داده است. با اینکه این مدل پسوردها از داده های بیولوژیکی و اختصاصی صاحب گوشی استفاده می کنند، اما خیلی از مواقع امنیت بالایی ارائه نمی دهند.

استفاده از پسوردهای پترن هم امنیت بالایی ندارند و اغلب به دلیل ردی که روی گوشی به جا می گذارد، قابل تشخیص است. بهتر است از پسوردهای ساده چهاررقمی که به آن پین گفته می شود هم استفاده نکنید و به جای آن از رمز عبور قوی که حداقل 8 کاراکتر دارد و ترکیبی از اعداد و حروف است، استفاده کنید.

قرار دادن گوشی در مکان مناسب برای جلوگیری از سرقت گوشی

یکی از مؤثرترین روش ها برای جلوگیری از سرقت گوشی موبایل این است که دستگاه را در مکان مناسبی قرار دهید. توجه به این مسئله ریسک به سرقت رفتن گوشی شما را به شدت کاهش می دهد. به عنوان مثال اگر عادت دارید گوشیتان را در جیب پشتی شلوار خود بگذارید، باید بدانید که در این حالت دسترسی سارق به تلفن همراه شما بسیار راحت تر است.

در مکان های عمومی گوشی تان را نزدیک خود نگه دارید و مدت زمان طولانی و بدون توجه به اطراف با گوشی خود کار نکنید و هیچ وقت آن را در مکانی که نسبت به آن کنترل کافی ندارید، رها نکنید.

فعال سازی یا رجیستری گوشی در سامانه همتا

گوشی خود را با سیم کارت هایی که به نام شماست، در سامانه همتا رجیستر کنید. با این کار پس از گم شدن یا دزدیده شدن گوشی، سارق نمی تواند از طریق خط جدیدی که در سامانه ثبت نشده، از گوشی استفاده کند. خدمات اپراتورها برای خط جدید و ناشناس قطع خواهد شد و گوشی دزدیده شده راحت تر از طریق مراجع قضایی قابل پیگری است.

استفاده از اپلیکیشن های مخصوص ردیابی گوشی گم شده

درگوشی های آیفون برنامه ای با نام Find My Phone وجود دارد که به شما برای ردیابی گوشی گم شده کمک می کند. در صورت گم شدن یا به سرقت رفتن گوشی، با این اپلیکیشن می توانید گوشی آیفون را ردیابی کرده و اطلاعات خود را جهت جلوگیری از سوءاستفاده های احتمالی، از راه دور پاک کنید. برای استفاده از این قابلیت، شما باید از قبل آن را در گوشی آیفون خود فعال کرده باشید. بعد از سرقت نیز، دستگاه شما باید به اینترنت متصل بوده و قابلیت مکان یابی آن روشن باشد.

در دستگاه های اندرویدی با استفاده از قابلیت Find My Device، در صورت گم شدن یا سرقت گوشی می توانید به موقعیت مکانی دستگاه دسترسی داشته باشید و یا نسبت به پاک سازی اطلاعات و قفل کردن گوشی از راه دور اقدام نمایید. برای استفاده از این قابلیت باید آن را از قبل روی دستگاه اندرویدی خود فعال کرده باشید. بعد از سرقت یا گم شدن گوشی، برای اینکه بتوانید از Find My Device برای ردیابی استفاده کنید، دستگاه شما باید به اینترنت متصل و قابلیت مکان یابی آن روشن باشد.

در گوشی های سامسونگ از طریق قابلیت Find My Mobile، می توانید از راه دور برای پيدا كردن گوشي دزديده شده سامسونگ خود اقدام کنید و حتی می توانید تمامی اطلاعات گوشی هوشمند خود را پاک کنید. برای ردیابی گوشی سامسونگ با قابلیت “یافتن تلفن من”، شما باید از قبل یک اکانت سامسونگ ساخته باشید و ویژگی find my mobile را در گوشی سامسونگ خود فعال کرده باشید.

یادداشت کردن و ذخیره شماره IMEI گوشی

یادداشت کردن و ذخیره شماره IMEI گوشی
شماره IMEI گوشی تان را یادداشت کنید و آن را در محل امنی نگهداری کنید.

همه تلفن های همراه شماره سریالی مخصوص به خود دارند که 15 رقمی است و IMEI نام دارد. از این شماره سریال که بر روی جعبه گوشی و همین طور پشت باطری آن نوشته می شود، برای شناسایی تلفن های همراه و مسدود کردن آن ها از طریق شبکه استفاده می شود. اگر به جعبه و باتری تلفن خود دسترسی ندارید، میتوانید با شماره گیری *#06# از شماره IMEI گوشی خود مطلع شوید.

اگر گوشی شما گم شد و یا به سرقت رفت، می توانید از طریق این کد برای ردیابی گوشی در سامانه همیاب ۲۴ اقدام نمایید. بهتر است این شماره را جایی به غیر از داخل گوشی خود یادداشت و ذخیره کنید تا در صورت لزوم به آن دسترسی داشته باشید.

سخن آخر

پس از اجرای طرح رجیستری تلفن های همراه، امکان خرید و فروش گوشی های سرقتی برای سارقین به حداقل رسیده و شانس پیدا شدن این گوشی ها افزایش یافته است. پس اگر گوشی شما دزدیده شد، بهتر است حتماً ثبت شکایت و مراحل قانونی آن را سپری کنید.

با استفاده از روش های مطرح شده می توانید احتمال سرقت گوشی خود را کاهش داده و امکان سوءاستفاده از آن پس از سرقت را به حداقل برسانید.

یک نظر ثبت کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلدهای مورد نیاز علامت گذاری شده است. *